Keeway Hurricane i wheelie

Moderatorzy: FenixxPl, pioneer, SianeK

Keeway Hurricane i wheelie

Postprzez darkejwil » 04 Lip 2010 16:34

Elo. Czy na seryjce w keewayu hurricane da się poderwać na koło. Mam 14lat i 50kg ważę. Czy będę miał wystarczająco dużo siły? A i czy łatwiej jest go poderwać jak się stoi na siedzeniu czy siedzi?
Zapraszam do mojego skutera:

viewtopic.php?f=6&t=6361
darkejwil
Standardowy

Dołączenie: 22 Maj 2010 02:18

Re: Keeway Hurricane i wheelie

Postprzez patrick » 04 Lip 2010 18:20

To jest full seria - http://www.youtube.com/watch?v=oKyYS8jFaRY

Jak widać lepiej chyba jest na siedząco. :)
viewtopic.php?f=6&t=2827 - looknij do mojego skuterka. Serdecznie zapraszam!

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Simpli/95216 - mój skuter na pj (polskajazda) .

PzdR
Awatar użytkownika
patrick
Aktywny

Dołączenie: 29 Gru 2009 20:10
Miejscowość: Białystok
Skuter: Zico Simpli .09r

Postprzez maciek1051 » 05 Lip 2010 17:23

Każdy skuter da się poderwać na koło tylko wystarczy troch techniki. pamiętaj że "nie maszyna a technika zrobi z ciebie zawodnika". Cały czas próbuj a kiedyś ci się uda.
Image
Image
maciek1051
Początkujący

Dołączenie: 03 Lip 2008 23:17
Miejscowość: Niedaleko Gdańska
Skuter: Zipp Otis 4T 63 ccm

Postprzez darkejwil » 06 Lip 2010 03:46

Teraz robię tak. Siadam maksymalnie na przednią część siedzenia i nogi wystawiam wyprostowane do przodu. Daje full manetę i zapieram się tymi nogami i mi bierze na koło tylko, że na 2sek i spada xD Co o tym myślicie? A i czy jak tak spadam ze sporą siłą na przednie koło to czy łożysko albo coś innego nie pójdzie?
Zapraszam do mojego skutera:

viewtopic.php?f=6&t=6361
darkejwil
Standardowy

Dołączenie: 22 Maj 2010 02:18

Postprzez Killaz » 10 Lip 2010 18:23

Że co? O.o

Siadasz na końcu kanapy, nogi luźno zwisają, najlepiej niech dotykają asfaltu w razie czego. Wyczuwasz, kiedy skuter ma najlepszego kopa bądź jedziesz jak najwolniej byleby nie stracić równowagi, i wtedy gaz, jednocześnie się odchylasz do tyłu i ciągniesz kierownik, albo umiejętnie szarpiesz, bylebyś podczas szarpnięcia ciężaru ciała na przód skutera nie przerzucił, co zaowocuje tym, że skuter opadnie.
Jak mocno hukniesz mogą pójść łożyska ;) Dlatego zaleca się lekkie opadanie, czyli, jeśli czujesz, że opadasz, dajesz gaz po całości.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Peu ... 2_50/99739

Peugeot Speedfight 2 70cc full tun, nowy nabytek ;)
Awatar użytkownika
Killaz
Aktywny

Dołączenie: 27 Kwi 2008 20:14
Miejscowość: Nasielsk
Skuter: Peugeot SpeedFight 2

Postprzez maciek1051 » 10 Lip 2010 19:19

darkejwil napisał(a):Teraz robię tak. Siadam maksymalnie na przednią część siedzenia i nogi wystawiam wyprostowane do przodu. Daje full manetę i zapieram się tymi nogami i mi bierze na koło tylko, że na 2sek i spada xD Co o tym myślicie? A i czy jak tak spadam ze sporą siłą na przednie koło to czy łożysko albo coś innego nie pójdzie?

To jest sposób dla tak zwanych leniwców, rób tak jak napisał killaz (ja z resztą też tak robię)
Image
Image
maciek1051
Początkujący

Dołączenie: 03 Lip 2008 23:17
Miejscowość: Niedaleko Gdańska
Skuter: Zipp Otis 4T 63 ccm

Postprzez SPEEDFIRE » 28 Lip 2010 17:40

Co do tego czy coś ci się rozwali jak będziesz z dużą silą uderzał o asfalt czy coś innego to po kilkunastu razach może ci się coś stać. Rób tak jak kilaz Ci mówił że jak opadasz to manetka na maxa i złagodzi dużą część siły uderzenia.
SPEEDFIRE
Początkujący

Dołączenie: 23 Lip 2010 15:28
Miejscowość: warszawa
Skuter: zipp vapor

Powróć do Stunt

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość